Прес-центр12 жовтня 2021, 16:10

Сергій Гайдай вручив Почесні відзнаки «За розвиток регіону» та грошову винагороду срібній призерці Паралімпіади-2020 Наталії Олійник та її тренеру Андрію Івженку

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрівся зі срібною призеркою ХVІ  літніх Паралімпійських ігор, вихованкою відділення піуерліфтінгу КЗ «Луганська обласна ДЮСШ для інвалідів» Наталією Олійник та її тренером-викладачем з пауерліфтінгу  Андрієм Івженком.

Очільник області привітав їх зі здобутою медаллю та вручив Почесні відзнаки «За розвиток регіону».

«Ваша перемога – безцінна для Луганщини. Думаю, ви стали мотиватором для більшості спортсменів, які завдяки вам будуть прагнути досягти успіху та прославити наш рідний край. Зичу вам здоров'я, оптимізму та спортивного духу. Удачі вам та підкорення нових спортивних вершин», – привітав паралімпійців Сергій Гайдай.

Також голова облдержадміністрації вручив Наталії Олейник сертифікат на отримання грошової винагороди. «Якщо виникнуть питання, особливо щодо фінансової підтримки в інших змаганнях – звертайтесь. Допоможу, підтримую, зроблю усе можливе, що в своїх силах», – наголосив він.

У свою чергу, тренер Андрій Івженко подякував за підтримку та зазначив, що наразі йде підготовка до Чемпіонату Світу по пауеліфтингу, який відбудеться в кінці листопада цього року. Змагання знаменують початок нового Паралімпійського циклу, який завершиться Іграми в Парижі в 2024 році.

Нагадаємо, з 24 серпня по 5 вересня 2021 року у столиці Японії відбулися XVI літні Паралімпійські ігри Токіо-2020.

Команда України на Паралімпіаді завоювала 98 медалей: 24 золотих, 47 срібних і 37 бронзових. Українські спортсмени посіли підсумкове шосте місце. Відзначимо, що за загальною кількістю нагород Україна посіла п'яте місце. Команда показала свій другий найкращий результат в історії паралімпіад.

На Іграх дебютувала спортсменка з Луганщини – майстер спорту України міжнародного класу  з пауерліфтингу, чемпіонка та рекордсменка України – Наталія Олійник.

Наталія виконала три вдалі спроби (125 кг, 130 кг, 133 кг), що дозволило їй посісти друге місце. До змагань спортсменку готував Заслужений тренер України, тренер-викладач з пауерліфтингу КЗ «Луганська обласна ДЮСШ для інвалідів» – Андрій Івженко.