Прес-центр28 серпня 2020, 13:08

Сергій Гайдай вручив відзнаки вчителям, вихованці яких набрали 200 балів з ЗНО

Це відбулось під час традиційної Серпневої конференції працівників освіти.

«Вчителів необхідно зустрічати оплесками. Адже вони закладають фундамент у розбудову усіх галузей. Не має різниці, ким працює зараз дорослий, водій, лікар, науковець, держслужбовець – база закладається у школі. Через бойові дії деяким педагогам довелось покинути рідні класні приміщення, аудиторії, школи, виші та навіть власне житло. Крім цього, усе наше суспільство стикнулося з загрозою COVID-19. Є теза, що випробування, які нам випадають, гартують нас та готують до кращого життя», – наголосив у вітальному слові Сергій Гайдай.

Він висловив сподівання, що попри всі складності Луганщина має неодмінно стати у авангарді регіонів, які склали ЗНО на 200 балів – реального показника рівня наданої освіти у навчальних закладах.

Очільник області нагадав присутнім, що попри відтік молоді закордон, Україна може пишатися внеском у сучасну космічну галузь та IT-технології. Він навів яскравий приклад у особі Олексія Пахунова, уродженця Житомирщини, який працює інженером у всесвітньовідомій SpaceX.

А невдовзі голова облдержадміністрації вручив нагороди Міністерства освіти і науки України та обласні відзнаки знаним педагогам регіону.

Нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» відзначено завідуючу відділом Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості Ніну Буряк, вчителя Старобільської гімназії Катерину Вербицьку, директора НВК «Райгородська ЗОШ – дошкільний навчальний заклад» Наталію Грабко, директора Сватівської ЗОШ № 2 Любов Драгун та директора Бутівської ЗОШ Ірину Лозову. Нагрудним знаком «Відмінник освіти» нагороджено директора Білокуракинського будинку дитячої та юнацької творчості Людмилу Лушнікову, директора Кремінської ЗОШ № 4 Леоніда Новицького, директора НВК «Петрівська ЗОШ– дошкільний навчальний заклад» Катерину Ткач та вчителя Біловодського опорного закладу загальної середньої освіти Ірину Шевченко.

Крім того, були відзначені освітяни, вихованці яких отримали максимальні бали ЗНО. Вчителю Лисичанського багатопрофільного ліцею Наталії Авіловій, вчителю опорного закладу загальної середньої освіти Марківська гімназія Лоріні Моргієвій та вчителю Рубіжанської ЗОШ № 9 Світлані Науменко Сергій Гайдай вручив почесні грамоти ОДА.

Серпнева конференція працівників освіти – це традиційний захід, де підбиваються підсумки минулого навчального року та визначають пріоритети роботи в році новому. Минулий навчальний рік був особливим, адже вимушений карантин, який Україна переживає разом зі світовою спільнотою, став перевіркою на адаптацію до нових умов, організувати повноцінний освітній процес, та при цьому не знизити рівень якості освітніх послуг.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк доповів про практичні аспекти реалізації реформування освіти Луганщини, особливу увагу приділено питанням децентралізації та її впливу на структуру освітнього середовища,  здійснення ефективного менеджменту у галузі, а також розбудови Нової української школи, підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, розвитку системи професійного навчання, вищої та фахової передвищої освіти області.