Прес-центр22 cічня 2020, 10:01

Сергій Гайдай взяв участь у селекторній нараді Олексія Гончарука

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Головними темами, що були розглянуті стали реалізація проєкту Президента України щодо спорудження шкіл, садочків та стадіонів, формування планів виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах та посилення безпеки дорожнього руху.

Очільник Уряду нагадав усім головам про виконання у 2020 році амбітного завдання Президента України Володимира Зеленського з будівництва 100 шкіл, 100 дитячих садків та 100 стадіонів.

Зокрема, він дав доручення надати перелік об’єктів будівництва задля схвалення комісіями. Також було акцентовано увагу на затверджені у видатковій частині місцевих бюджетів на 2020 рік необхідних обсягів фінансування зазначених робіт з будівництва.

Були обговорені підходи до формування планів виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення за рахунок субвенції з державного бюджету, а також врахування пріоритетності виконання капітального ремонту.

Олексій Гончарук зазначив, що першочерговим завданням очільників регіонів має стати ремонт доріг до опорних шкіл і закладів охорони здоров’я.

Також Прем’єр-міністр анонсував впровадження нової системи фіксації порушень правил дорожнього руху. Це має допомогти посилити безпеку дорожнього руху.