Прес-центр21 грудня 2019, 12:12

Сергій Гайдай: я зацікавлений, щоб спортсмени спорту вищих досягнень виступали за Луганщину

На цьому акцентував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 21 грудня, під час спілкування з провідними тренерами, олімпійцями, паралімпійцями та дефлімпійцями області.

Звертаючись до присутніх, очільник Луганщини подякував спортсменам за їх досягнення та окреслив основні плани на прийдешній рік.

«Наші спортсмени – це імідж регіону. Я зацікавлений, аби представники області виступали саме за Луганщину. Розумію, що для цього, перш за все, потрібно створити максимально комфортні умови для тренувань та забезпечити провідних тренерів та спортсменів житлом», – сказав Сергій Гайдай.

Він додав, що в планах на 2020 рік заплановане продовження модернізації єдиного обласного фізкультурного центру «Олімп», будівництво на базі Центру сучасної гімнастичної зали та житла для тренерів та спортсменів у місті Кремінна.

Зазначимо, що у цьому році за кошти ДФРР на базі обласного фізкультурного центру «Олімп» триває реконструкція легкоатлетичного ядра стадіону та підтрибунних приміщень.

Під час зустрічі тренери та спортсмени звернулися до очільника області з пропозицією відносно допомоги в підготовці спортсменів області до Олімпіади та Паралімпіади 2020 року.

Нагадаємо, що за право виступати на головній спортивній арені світу – Олімпійських та Паралімпійських Іграх 2020 року – від Луганської області претендують дев'ять олімпійців та один паралімпієць. За ліцензії на Дефлімпіаду 2021 року змагаються п’ять дефлімпійців.

Наразі спортсмени нашої області вибороли три ліцензії в Токіо. Дві з них за стрибунами у воду Олексієм Середою та Олегом Колодієм, ще одна у представника спортивної гімнастики Євгена Юденкова.