Прес-центр14 листопада 2019, 12:11

Сергій Гайдай закликав керівників територій працювати на попередження критичних ситуацій

«За півроку я побуваю в кожному районі, місті та селі Луганщини», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай під час зустрічі з керівниками територій.

Очільник області закликав голів райдержадміністрацій, райрад, об’єднаних територіальних громад та міських голів до плідної співпраці та роботи на попередження критичних ситуацій в окремих сферах. «Моє чітке правило: в кожної проблеми є ім’я та прізвище. Немає ніякої колективної відповідальності, є людина, яка приймала рішення або не приймала його своєчасно», – зауважив Сергій Гайдай.

Роботу з територіями голова облдержадміністрації планує побудувати у форматі особистого ознайомлення, вивчення проблемних питань. В цілому по області Сергій Гайдай пріоритетними в роботі визначив відновлення інфраструктури та залучення інвестицій. Відтак, керівникам територій доручено опрацювати список критично-аварійних ділянок доріг, що потребують невідкладного відновлення, а також проблемних питань у різних напрямах.

«Розумію, що вам хочеться відремонтувати все, але цього не може бути одразу. Я буду залучати гроші з усіх можливих джерел для відновлення й розвитку області. Але для початку необхідно приділити увагу найкритичнішим ділянкам. Дороги ремонтувати будемо з урахуванням усіх об’єктивних умов», – пояснив Сергій Гайдай.

Під час зустрічі було обговорено питання розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку на фінансування проєктів, а також особливості реформи децентралізації.

Спілкуючись з очільниками міст та районів, Сергій Гайдай акцентував увагу на неприпустимості політичних спекуляцій: «Єдина моя політика – це економіка. Мені все одно, до якої партії ви належите та які політичні погляди маєте, з якими депутатами спілкуєтесь. Головне – як та наскільки ефективно ви розвиваєте свої території. Тож залишайте політику окремо від економіки».