Прес-центр20 вересня 2021, 13:09

Сергій Гайдай запросив главу СММ ОБСЄ на відкриття сервісної зони на КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з делегацією СММ ОБСЄ в Україні на чолі з Яшаром Халіт Чевіком.

У вітальному слові очільник області провів короткий брифінг щодо наслідків нещодавніх ворожих дій на прифронтовій території Луганщини: «Трьохізбенка та Щастя стали об’єктами ворожих обстрілів, постраждала цивільна інфраструктура, мирні жителі. Окупантом застосовуються артилерія та бойові дрони. Майже щодня захисники України зазнаюти втрат. Для безпекової ситуації області це є тривожним сигналом про посилення ескалації бойових дій. Попри це ми працюємо і відновлюємо інфраструктуру та створюємо сервісні зони на КПВВ». Також Сергій Гайдай підкреслив, що сервісна зона КПВВ «Станиця Луганська» майже готова і запросив представників СММ ОБСЄ на її відкриття. Він проанонсував створення подібної зони на КПВВ «Золоте».

Яшар Халіт Чевік наголосив, що основним завданням місії є сприяння зниженню напруженості у прифронтовій зоні, моніторинг та звітування. Він звернувся до очільника області з питань, що стосуються проблем перетину контрольних пунктів. Сергій Гайдай пояснив, що робота КПВВ «Станиця Луганська» ведеться з дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог, відповідально ставлячись до здоров’я і життя громадян України.

Крім того, Сергієм Гайдаєм було вкотре наголошено про готовність відкрити всі три пункти пропуску, проте поки що бойовики так і не розпочали пускати людей з протилежної сторони.