Прес-центр4 березня 2020, 18:03

Сергій Гайдай: завдяки допомозі від Угорщини у Валуйському є нова амбулаторія

Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто та голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай обговорили проєкти, які можна реалізувати в нашому регіоні за фінансової підтримки Уряду Угорщини.

Зустріч відбулася сьогодні, 4 березня, в Сєвєродонецьку.

А вже завтра в селищі Валуйське Станично-Луганського району буде відкрито відремонтовану будівлю сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яку відновлено та облаштовано медичним обладнанням за допомоги угорських партнерів.

Медичний персонал закладу надаватиме необхідну допомогу як місцевим, так і людям з тимчасово окупованих територій.

«Ми сподіваємось на плідну співпрацю й надалі та відкриті до будь-яких пропозицій. Зроблю вже залежне, якщо в реалізації подальших проєктів партнерам буде необхідна підтримка на обласному рівні. Крім того, допоможу в організації робочих зустрічей на вищому рівні. Кожна з них є складовою відновлення Луганщини», – наголосив Сергій Гайдай.

Стосовно проєктів, які можуть бути реалізовані в майбутньому, він додав, що сьогодні інвестиції необхідні майже кожному населеному пункту області. А особливо – поблизу лінії розмежування. Як приклад, Золоте-4, де відновлення потребують практично всі інфраструктурні об’єкти.

Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні, в свою чергу, зазначив, що Уряд цієї країни працює над тим, щоб виправити ситуацію, що склалася на Луганщині: «Реалізуючи подібні проєкти, ми сподіваємось на розвиток цієї території».