Прес-центр26 грудня 2019, 12:12

Сергій Гайдай: жителі Лисичанська будуть з водою

«100 тисяч жителів міста не можуть знаходитись без води. Необхідне негайне підключення. Фінансові питання триматиму на особистому контролі. У разі повторення ситуації до вирішення проблеми в Лисичанську долучаться центральні органи влади», – заявив Сергій Гайдай під час оперативної наради за участі виконавчого директора ТОВ «ЛЕО» Андрія Колосова та директора Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталія Сурая.

«Я порушую перед Президентом України питання введення в місті військово-цивільної адміністрації», - наголосив очільник Луганщини.

Голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації  Сергій Гайдай рекомендував ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» негайно відновити електропостачання ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Він повідомив, що має домовленість із начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України Русланом Хомчаком щодо перереєстрації ще однієї військової частини в Лисичанську.

Це призведе до щомісячного поповнення місцевого бюджету на значну суму, якої вистачатиме на поточні платежі підприємства за електропостачання та часткові розрахунки з боргами минулих років.

«Тож, коли ми матимемо остаточні розрахунки щодо майбутніх надходжень грошей від військових до міського бюджету, разом з ТОВ «ЛЕО» складемо «дорожню карту» щомісячних платежів, – акцентував Сергій Гайдай. – Також я зустрінуся з депутатським корпусом міської ради – місцевий бюджет на 2020 рік повинен бути прийнятий своєчасно. В документі мають бути враховані суми розрахунків водоканалом за електроенергію».