Прес-центр21 квітня 2022, 11:04

Сергій Гайдай: значні проблеми зі світлом, газом та водою навіть в Лисичанську та Сєвєродонецьку – кварталів та домів, де є комунікації, в десятки разів менше, ніж тих, де все відсутнє вже півтора місяця

«Руський мир» визволив українців від комунальних послуг. Зараз на Луганщині важче знайти район міста або села, де є газ, світло, чи вода – не все разом, а щось одне з цього – ніж навпаки. Так, наприклад в Гірському та Лисичанську частково поновили газопостачання декільком тисячам сімей. Електрику подали до прилеглих до Лисичанська населених пунктів Попаснянської громади. Однак це окремі випадки, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Ситуація вкрай важка. Я не кажу вже про прифронтові села, де люди практично два місяці живуть без комунальних благ. Великі проблеми в містах».

Так, у Лисичанську подекуди немає світла і води. Відремонтувати щось за поточної ситуації неможливо – зруйновані насосні станції та лінії електропередачі.

«Нові райони Сєвєродонецька майже відрізані від централізованого водопостачання через пошкодження основних колекторів. Частково є вода у старих районах. На вихідних росіяни перебили основний для міста газогін – він потребує капітального ремонту. Щодня виникають нові проблеми з електрикою. Люди, які залишаються в місті, якось терплять, намагаються вижити. Ще критичніша ситуація в Рубіжному, Попасній, прилеглих селах, де відсутнє все», – додав Сергій Гайдай.

Тож, без газопостачання залишаються 38 населених пунктів (109 029 абонентів) – 30 повністю та вісім частково.

Знеструмлені 34 населених пункти – 21 повністю та 13 частково. 104 343 споживача перебувають без електроенергії.