Прес-центр5 листопада 2019, 16:11

Сергій Гайдай зустрівся з представниками Данської Ради у справах біженців

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з директором представництва Данської Ради у справах біженців в Україні Крістою Зонголовіч та радником з питань зв’язків та розвитку Діною Гуд.

Очільник області висловив подяку міжнародним партнерам за допомогу, що була надана у найважчі для області часи. «На жаль, через воєнні дії Луганщина досі потребує підтримки гуманітарних організацій. Водночас перед нами стоїть завдання перейти від виживання до розвитку області. Переконаний, найближчим часом позитивні зміни в регіоні будуть помітні», – зауважив Сергій Гайдай.

Пані Зонголовіч представила напрями діяльності Данської Ради у справах біженців, до складу якої входить Данська група з розмінування. Зокрема в Луганській області діють представництва у Сєвєродонецьку та Лисичанську.

ДРБ здійснює одразу декілька проєктів, спрямованих на економічний розвиток (мікро-гранти для місцевого населення та внутрішньо переміщених осіб; створення робочих місць, гранти на професійну освіту), зміцнення потенціалу державних органів влади, гуманітарне розмінування та інформування про мінну небезпеку тощо.

За словами очільниці представництва ДРБ в Україні, інтенсивна робота в напрямі розмінування та популяризації інформації з протимінної безпеки продовжиться на сході України й надалі. Зокрема, Данською групою з розмінування вже очищено від вибухонебезпечних предметів 639 тис. кв. м.

Крім того, було обговорено потенційні напрями подальшої програмної діяльності міжнародної організації в Луганській області.