Прес-центр22 листопада 2019, 14:11

Сергій Гайдай зустрівся з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ

Сьогодні, 22 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з головою Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ Юккою Туононеном, його заступником Юргеном Велнером та в. о. керівника Сєвєродонецької філії Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ Ярославом Куреком.

Юкка Туононен ознайомив голову облдержадміністрації з роботою моніторингової групи. Він повідомив, що в області зараз перебуває близько 350 спостерігачів.

В Луганській області діють два Офіси СММ ОБСЄ. Один у Сєвєродонецьку, другий – на непідконтрольній території. Також працюють передові патрульні бази. Одна розташована в Кадіївці, яка там здійснює моніторинг, а дві – у Станиці Луганській та Попасній.

У свою чергу, Сергій Гайдай подякував за їх роботу, яка допомагає країні справитися з викликами, що постали у часи кризи.

Під час зустрічі були порушені питання щодо покращення соціального обслуговування людей, які перетинають лінію розмежування на КПВВ «Станиця Луганська».

Зокрема,  Ярослав Курек повідомив, що траплялися поодинокі випадки ненадання невідкладної медичної допомоги на лінії зіткнення.

Очільник області взяв це питання на контроль.

Також питання стосувались розмінування та очистки території у зоні розведення сил та засобів поблизу Золотого-4.  

Юкка Туононен розповів, що до штабу ООС був направлений запит щодо розмінування декількох доріг, які ведуть в зону розведення військ. Також відповідний документ буде направлений до облдержадміністрації.

Сергій Гайдай пообіцяв найближчим часом обговорити це питання з військовими та відповідними службами.