Прес-центр23 квітня 2019, 17:04

Сергій Наєв зустрівся з Міністром оборони Королівства Данія паном Клаусом Хйорт Фредеріксеном

Зустріч відбулась сьогодні у Краматорську, під час якої данська делегація дізналася про ситуацію в районі проведення операції та вздовж кордону України.

Зокрема, Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв навів численні факти порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. З початку цього року позиції ООС обстріляні 932 рази, з яких 387 разів – із застосуванням важкого озброєння.

Як підтвердження було продемонстровано данській делегації фото- і відеодокази обстрілів збройними формуваннями РФ населених пунктів, внаслідок чого постраждали мирні мешканці, зруйновані будівлі та пошкоджена інфраструктура.

«Крім постійних обстрілів, збройними формуваннями Російської Федерації широко застосовується практика мінувань населених пунктів та прилеглих до них територій, – зазначив генерал-лейтенант. – Унаслідок цих злочинів, зросла кількість цивільних осіб, які загинули або були травмовані».

Останній випадок тому підтвердження. Так, 23 лютого на тимчасово окупованій території поблизу блокпосту бойовиків на протитанковій міні підірвався мікроавтобус з цивільними громадянами. Унаслідок вибуху дві особи загинули на місці, троє отримали поранення.

Разом з цим, було зазначено, що ООС долучаються до роботи з відновлення об’єктів цивільної інфраструктури та проведення ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об'єктах. Також надається гуманітарна допомога медичним закладам, населенню, які проживають вздовж лінії зіткнення, організовувається лікування дітей із складними захворюваннями та відпочинок у табори.

Наприкінці зустрічі було наголошено, що Об'єднані сили спроможні виконати поставлені завдання та будуть й надалі створювати умови і сприятимуть сталому розвитку Донецької та Луганської областей, що підконтрольні урядові України.