Прес-центр14 травня 2019, 18:05

Сергій Олейніков зустрівся з представниками Світового банку

Виконуючий обов’язки заступника голови Луганської облдержадміністрації Сергій Олейніков провів зустріч з представниками Світового банку та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, темою якої було планування другого заходу в рамках серії діалогу «Лідерство у співпраці для стійкості та розвитку».

Як зазначила старший фахівець із соціального розвитку Холлі Беннер, метою візиту групи є надання допомоги органам влади в налагодженні механізмів координації щодо заходів з відновлення та реконструкції на Сході України.

Так, у липні поточного року заплановано проведення другого заходу за участі представників трьох рівнів влади – всеукраїнського, обласного та місцевого для забезпечення стратегічного діалогу на високому рівні. Цей діалог покликаний поліпшити інформування щодо наявних проблем, що потребують розгляду на загальнодержавному рівні та визначення шляхів їх вирішення.

Крім того, було обговорено роботу координаційної платформи з питань розбудови миру та відновлення під керівництвом Уряду України.

«Ми готові розглянути усі пропозиції від Світового банку для подальшої плідної співпраці. Головне, що результати нашої роботи повинні бути відчутними для жителів області», – зауважив Сергій Олейніков та наголосив, що проведення заходу буде доречним саме у Луганській області. Таким чином його учасники зможуть побачити, з якими проблемами доводиться боротися як місцевій владі, так і пересічними громадянам.

Також в.о. заступника голови облдержадміністрації звернув увагу гостей, що на території Луганщини поки що не реалізується жодного проекту Світового банку.

Учасники зустрічі обговорили низку проблемних питань, які потребують першочергового вирішення. Йшлося про надання житла для внутрішньо переміщених осіб, визначення статусу контрольно-пропускних пунктів в’їзду виїзду, а також порядку утримання, відкриття КПВВ у м. Золоте, відбудову транспортної інфраструктури Луганської області. Також були порушені питання щодо відновлення зруйнованої внаслідок війни економіки області, зокрема, підтримка місцевого бізнесу та залучення інвестицій.