Прес-центр6 лютого 2019, 13:02

Сергія Філя обрано головою наглядової ради Агенції регіонального розвитку Луганщини

Відбулося засідання наглядової ради Агенції регіонального розвитку Луганської області.

Під час заходу головою наглядової ради Агенції обрано виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

«Агенція регіонального розвитку посилить надання методичної допомоги об’єднаним територіальним громадам щодо написання проектів. Тобто, фактично навчатиме території якісно писати документи. Це важливо ще й тому, що саме за таким рівнем оцінюють проекти наші міжнародні партнери. Якісна експертна допомога є гарантією успіху проекту», - наголосив він.

Крім того, затверджено План дій Агенції регіонального розвитку на поточний рік.

Серед численних заходів, зокрема, передбачено розробку програми підвищення конкурентоспроможності Чмирівської, Лозно-Олександрівської та Привільської об’єднаних територіальних громад. У планах й укладання договорів з міськими, сільськими та селищними радами щодо супроводження проектів розвитку, підписання меморандумів про взаємодію та співробітництво з новими ОТГ, які сформовані в області.

Також цьогоріч буде представлено доопрацьований проект Стратегії розвитку Новопсковської ОТГ. Передбачається розробка Стратегій розвитку, Планів їх реалізації та інвестиційних паспортів для чотирьох ОТГ та м. Кремінна.

Важливо, що Агенція братиме участь в організації розробки Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року.

Надаватиметься практична допомога суб’єктам малого та середнього бізнесу – це консультативні послуги по різним питанням з менеджменту, маркетингу, змін у законодавстві, допомога у розробці бізнес планів та багато іншого.

Виконуючим обов’язки директора Агенції обрали Ольгу Шаповалову.