Прес-центр17 листопада 2021, 16:11

Сергію Гайдаю вручено орден Святого Рівноапостольного князя Володимира І ступеню

Сьогодні на Луганщину з першим пастирським візитом прибув Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній (Думенко), в рамках якого він відвідав Луганське єпархіальне управління Православної Церкви України та храм Святого Пророка Іллі у місті Сєвєродонецьку.

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся із Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм з приводу будівництва першого у Луганській області Храму Православної Церкви України.

Участь у зустрічі також узяв Єпископ Луганський та Старобільський Православної Церкви України Лаврентій.

У своєму зверненні Блаженнійший Митрополит Епіфаній зазначив, що всі ті, хто знаходяться на передовій, найперше потребують духовної підтримки, а церква завжди буде молитовно допомагати  українській армії і українському народові.

«Переконаний, спільними зусиллями ми здолаємо всі ті виклики, які стоять на шляху повноцінної розбудови нашої української держави та церкви, бо без сильної, визнаної, єдиної автокефальної православної церкви ми ніколи не збудуємо незалежну, вільну Україну. Ці речі тісно між собою пов’язані», – наголосив він.

Він висловив щиру подяку Сергію Гайдаю за сприяння у розвитку духовності на Луганщині та нагородив його орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира І ступеню.

Очільник області подякував за увагу до регіону: «Усі давно втомилися від війни. Хочеться, щоб нарешті запанував мир на українській землі, і території, які наразі тимчасово окуповані, звільнилися від російського агресора, бо там так само треба відбудовувати інфраструктуру, зводити українські церкви, як це відбувається на підконтрольній Уряду України території області».

Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив орден Святого Миколая Чудотворця керівнику Сєвєродонецької міської ВЦА Олександру Стрюку, орден Святої рівноапостольної княгині Ольги – начальнику управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Аліні Адамчук та низку православних орденів меценатам, волонтерам і військовим.

В рамках візиту відбулось покладання квітів до пам’ятника генерал-майору Олександру Радієвському – людині, якій містяни зобов’язані визволенням Сєвєродонецька від незаконних озброєних формувань влітку 2014 року.