Прес-центр9 липня 2018, 18:07

Шахтарям Луганщини погасять заборгованість із заробітної плати

Завдяки скоординованій роботі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика та профільного Комітету Верховної Ради України вдалося вирішити нагальне питання виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств.

Так, рішенням КМУ було виділено кошти державної підтримки в сумі 324млн грн, з них 99,3 млн грн – на вугледобувні підприємства Луганської області. На рахунки ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля» кошти у сумі 48,263 млн грн і 51,041 млн грн відповідно будуть перераховані найближчим часом.

«Ми розробили програму відновлення вугільної промисловості Луганщини. Вугледобувні підприємства мають вийти на рентабельну роботу. Це дасть можливість не тільки своєчасних виплат заробітної плати, а й наповнить місцеві бюджети», – прокоментував Юрій Гарбуз.

Нагадаємо, у лютому 2018 року з державного бюджету було виділено близько 104,5 млн грн на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям ПАТ «Лисичанськвугілля» та 29,4 млн грн ДП «Первомайськвугілля». Вжиті заходи скоротили загальний обсяг заборгованості підприємства ПАТ «Лисичанськвугілля» на 80,5 %, а ДП «Первомайсьвугілля» – на 88,7 %.