Прес-центр4 вересня 2018, 15:09

Шановні роботодавці!

В березні 2018 року Уряд України об’єднав зусилля у створенні громад, дружніх до дітей та молоді з командами Дитячого фонду ООН (UNICEF), Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Це свідчить про агрегацію політик та інструментів рівних можливостей, дотримання прав дитини, матері тощо.

Слід зазначити, що за даними Міжнародної організації праці, більше 68 % жінок, мам, які годують малюків, стикаються з проявами дискримінації на робочому місці, і, як наслідок, майже 60 % кидають годувати дитину після виходу на роботу через брак політики підтримки та облаштування в організації.

Уряд України прагне сприяти та захищати право матері та дитини на грудне вигодовування, незалежно від того повертається вона до роботи чи знаходиться в декретній відпустці. Глобальний комітет з питань грудного вигодовування ООН, ВООЗ, ЮНІСЕФ рекомендують ексклюзивне грудне вигодовування протягом перших шести місяців для оптимального здоров’я матері та дитини.

Кодекс законів про працю України в розділі ХІІ стимулює роботодавців, як приватних, так і державних форм власності, впроваджувати політики та практики, що підтримують та захищають жінок, що мають малюків на грудному вигодовуванні.

Пропонуємо вам долучитись до співпраці та зробити публічними ваші відповідальні практики шляхом прийняття участі в опитуванні за посиланням https://goo.gl/forms/HtkxYlpjGGQIlgMK2.