Прес-центр30 квітня 2021, 12:04

Шановні співробітники та ветерани прикордонної служби України!

Вітаю вас з професійним святом - Днем прикордонника України!

Восьмий рік в умовах російської збройної агресії прикордонники разом з військовими стримують ворога на передових позиціях лінії розмежування та державного кордону. Саме прикордонники Луганщини першими приймали бої проти озброєних найманців в червні 2014 р.Героїзм та звитяга, проявлені службовцями Луганського прикордонного загону під час оборони об’єкту від терористів, надихнули та слугували прикладом для тисяч патріотів, що стали на захист нашої держави.

Низько вклоняємось пам’яті охоронців кордону відділу прикордонної служби «Марківка» – сержанта Сергія Андрієнко, сержанта В’ячеслава Акутіна, старшого сержанта Давіда Дзідзінашвілі та прапорщика Володимира Шило, що віддали свої життя, мужньо боронивши позиції під час артилерійського обстрілу місця розташування теруправління  «Північ», неподалік Юганівки в серпні 2014 р.

Берегти кордони своєї держави від ворожої навали завжди було особливою честю, що надавалася найгіднішим представникам українського народу, які користувалися найвищою пошаною та довірою суспільства. Сьогодні на сторожі кордонів України стоять тисячі українських чоловіків і жінок, і ми впевнені в професійності і злагодженості їхніх дій по відновленню контролю над державним кордоном України по всій його лінії.

Дякую вам за самовіддану та сумлінну службу по захисту територіальної цілісності та державного суверенітету України, непорушності її кордонів. Бажаю вам міцного здоров’я, професійного зростання та досягнень на службі Україні та її громадянам.

 

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій ГАЙДАЙ