Прес-центр1 травня 2022, 08:05

Ще 12 будинків обстріляно росіянами, Золоте-3 зруйноване на 70 %, ворог штурмує Оріхове, – Сергій Гайдай

19 разів росіяни відкривали вогонь по житлових кварталах міст та сіл Луганщини у останній день квітня.

«По шість масованих артилерійських обстрілів витримали Сєвєродонецьк та Лисичанськ, по три – Рубіжне та Попаснянщина. Як наслідок, ще 12 будинків стали непридатними для життя. П’ять із них – багатоповерхівки в Сєвєродонецьку, ще дві  – в Рубіжному. В цьому місті також сталися займання двох приватних будинків. У Комишувасі зруйновано будівлю сільради, школу та багатоквартирний будинок. У Лисичанську перебито газогін», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 1 травня зранку.

Наразі відомо про одного загиблого чоловіка, який отримав несумісні з життям поранення у ніч із 29 на 30 квітня в Новодружеську.

Сергій Гайдай також поінформував про поточну ситуацію на фронті Луганщини: «Після окупації Новотошківського росіяни зосередили зусилля на штурмі Оріхового. Точаться дуже інтенсивні стрілецькі бої – вулиця за вулицею. Також ворогом був організований штурм Золотого-4 – хутора Вільного. Штурмові групи виходили під прикриттям артилерії та танків, але були відкинуті. Здійснювались спроби обстрілу з літаків Катеринівки та Нижнього. До речі, Золоте-3 зараз зруйноване росіянами вже на 70 відсотків».

Як повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ, на Попаснянському напрямку окупанти продовжують проводити штурмові дії на напрямку Новотошківське – Оріхове. Здійснюють блокування наших сил і засобів у визначених районах, щоб не допустити маневру.

На території Луганської та Донецької областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено вісім танків, одну артилерійську систему, двадцять чотири одиниці бойової броньованої техніки, одну спеціальну машину та п’ять автомобілів (два паливозаправники включно).

Підрозділи ПВО збили два літаки Су-25 та чотири безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».