Прес-центр19 травня 2023, 14:05

Ще на початку травня луганчанам, які тимчасово проживають у гуртожитку дніпровського вишу, знайшли нове помешкання. Після завершення ремонтних робіт їм допоможуть туди переїхати, – Артем Лисогор

Інформація стосовно ймовірного виселення людей вже з 1 червня не відповідає дійсності.

«Про майбутній ремонт гуртожитка у Сєвєродонецькій міській військовій адміністрації дізналися на початку травня після звернення наших ВПО. Одразу було проведено зустрічі із сєвєродончанами та переселенцями з інших громад Луганщини, які мешкали у гуртожитку № 4 Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Під час спілкування з керівництвом вишу та представниками Міжнародної організації з міграції досягли домовленостей відносно ремонту сусіднього гуртожитку для жителів нашого регіону.

Саме цей донор збирається капітально відремонтувати будівлю гуртожитку № 4 для ВПО з Маріупольської громади – проєктом почали займатися ще до розміщення там наших переселенців.

Тому наразі змінити один об’єкт реконструкції на інший неможливо, пояснив Олександр Стрюк, начальник міської ВА, який займався вирішенням питання за дорученням очільника Луганщини.

«Для луганчан міжнародники облаштують сусідній гуртожиток № 5 цього ж вишу. І тільки коли в будівлі будуть створені належні умови, туди запропонують переїхати нашим ВПО. А також усіляко допоможуть із переселенням. Із таким варіантом погодилися всі сторони, зокрема й замовники, й сєвєродончани. Це ситуація, яка виникла не сьогодні, і завершитися має не в травні, як помилково поінформували окремих мешканців гуртожитку», – запевнив Артем Лисогор.

Олександр Стрюк додав, що деякі наші ВПО за цей час встигли за власний кошт облаштувати кімнати, тому міжнародні партнери надали гарантію – умови для проживання переселенців з Луганщини в іншому гуртожитку будуть створені на належному рівні за рахунок Міжнародної організації з міграції.

До речі, деякі кімнати гуртожитку № 5 реконструйовані не так давно і виглядають навіть краще, ніж на попередньому об’єкті. І декілька родин сєвєродончан вже зараз займають їх.

Ремонти в інших кімнатах розпочнуть вже наступного тижня.

Житлом забезпечать 73 сєвєродончан та близько 80 ВПО з інших громад Луганщини.

Наразі військова адміністрація веде перемовини стосовно подальшого співробітництва з Міжнародною організацією з міграції щодо можливості відновлення інших об’єктів для наших переселенців.