Прес-центр15 квітня 2022, 11:04

Ще понад 11 тисяч людей отримали виплати по лікарняним та декретним на Луганщині – упродовж двох тижнів профінансовано заявки за півтора місяця, по 9 березня

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській  області здійснює фінансування усіх видів допомог і страхових виплат.

Зокрема, станом на 15 квітня в області профінансовано лікарняні та декретні допомоги за заявами-розрахунками, прийнятими від роботодавців по 9 березня включно.

Слід зазначити, що перед початком російського вторгнення, 23 лютого, були профінансовані заявки за 27 січня. І більше місяця через російське вторгнення відповідне фінансування не здійснювалося.

Водночас непрофінансованими залишаються 25 % страхувальників, з якими відсутній зв’язок.

Загалом із початку року управлінням профінансовано роботодавців Луганщини для надання матеріального забезпечення 11126 застрахованим особам на загальну суму 54243,6 тис. гривень.

Кожне відділення управління продовжує роботу та здійснює прийом заяв-розрахунків від роботодавців в електронному вигляді. У разі відсутності у роботодавця укладеного Договору для подання електронних документів до Фонду соціального страхування України заяву-розрахунок можна подати на електронну адресу: mz.lg@fssu.gov.ua.

Також  управлінням розпочато фінансування страхових виплат для потерпілих на виробництві та їх родин за березень.

Важливо, що здійснення фінансування страхових виплат потерпілим, які отримували гроші через  АТ «Укрпошта», тимчасово обмежено.

Особи, які отримували страхові виплати поштовими переказами, можуть надати інформацію про відкриття рахунку в банківській установі на електронну адресу: mz.lg@fssu.gov.ua  

Слідкувати за станом фінансування лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund.