Прес-центр18 жовтня 2016, 16:10

Щомісячна сума страхових виплат на Луганщині складає 225 млн грн

18 жовтня на брифінгу начальник управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України у Луганській області Наталія Машко розповіла про роботу у 2016 році.

До активної фази АТО у Луганській області налічувалося 21 відділення управління Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, наразі їх лишилося сім.

Щомісячні страхові виплати  отримують 11659 потерпілих та членів їх сімей на загальну суму 225 млн грн, в тому числі 10397 тимчасово переміщених осіб отримали  185,3 млн грн. соціальної допомоги.

Зазначені кошти розподіляються за наступними напрямки: профілактика нещасних випадків на виробництві, страхові виплати (виплата лікарняного листа, часткове або повне відшкодування втраченої заробітної платні у разі нещасного випадку чи професійного захворювання), виплати компенсації рідним загиблого під час нещасного випадку, протезування кінцівок та медико-санаторне лікування.

Наталія Машко розповіла про медико-соціальні послуги, які надаються особам, потерпілим на виробництві та тим, що мають професійне захворювання. За 9 місяців 2016 року на зазначені цілі витрачено 4,2 млн грн. На ці кошти 69 потерпілих забезпечені протезно-ортопедичним виробами, технічними та іншими засобами реабілітації, 218 – виробами медичного призначення та лікарськими засобами, 187 - санаторно-курортним лікуванням 11 –  спеціальними засобами пересування, 21 особу направлено на медичну реабілітацію в санаторно-курортні заклади.