Прес-центр18 cічня 2019, 14:01

«Схід читає»: на Луганщині відбулись творчі зустрічі з сучасними українськими письменниками

У рамках проекту «Схід читає» 17 січня літературна команда на чолі з  Іваном Андрусяком, Сергієм Жаданом, Андрієм Курковим, Євгеном Положієм та Тетяною Стус відвідала Сватове та Старобільськ.

Там вони побували у Сватівській центральній районній бібліотеці ім. Полякова та Сватівській гімназії, а також у Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Горького.

Наступного дня,  18 січня, провели зустрічі з читачами у Станично-Луганській районній центральній бібліотечній системі Кондрашевській школі Станично-Луганського району. У Щасті побували у міській універсальній публічній бібліотеці м. Щастя» та Палаці культури.

«Багато бібліотек, із якими ми товаришуємо, давно перетворилися на центри культурного життя. Наприклад, бібліотека у моєму рідному Старобільську – там все більше становиться читачів, і ми хочемо підтримати це», – зазначив на зустрічі Сергій Жадан.

Слід зазначити, що у середині березня письменники планують відвідати з мешканцями Сєвєродонецька, Лисичанська, Золотого, Гірського, Попасної.

Завдяки проекту «Схід читає» бібліотеки Луганської та Донецької області постійно отримують такі необхідні примірники нової української літератури. Це сучасні видання українських авторів (у тому числі дитячих письменників), а також українські переклади іноземних книг. Та набагато важливіше те, що жителі сходу мають можливість поспілкуватись наживо. Це неодмінно сприятиме популяризації української літератури, культурних і освітніх центрів та зміцненню єдиного культурного простору країни.

Нагадаємо, що цей проект Благодійного фонду Сергія Жадана, який реалізується в партнерстві з Українським інститутом книги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».