Прес-центр28 листопада 2016, 15:11

Шкільний автопарк області поповнився 14 новими автобусами

28 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуз урочисто передав нові шкільні автобуси керівникам відділів освіти райдержадміністрацій. Також у церемонії передачі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

У вітальному слові Юрій Гарбуз зазначив: «Для мене створення безпечних і комфортних умов навчання дітей – завдання №1. Оновлення автопарку, дороги, матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів – це внесок влади у комфортну освіту наших дітей, а зробити її якісною – завдання педагогів».

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1340-р придбані автобуси поставляються до загальноосвітніх навчальних закладів, які було оптимізовано /об’єднані/ реорганізовані і до яких будуть довозитися учні загальноосвітніх навчальних закладів. Придбання здійснено на умовах співфінансування (70 відсотків – за рахунок залишку освітньої субвенції, 30 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів).

Так, для освітніх закладів передано 14 шкільних автобусів: три – Попаснянському, два – Кремінському, два – Біловодському, два – Старобільському, один – Білокуракинському, один – Марківському, один – Новоайдарському, один – Сватівському та один – Станично-Луганському районам.

«Сьогодні на маршрути вийшло 14 нових шкільних автобусів, які забезпечуватимуть підвіз дітей Луганщини. Додатково з коштів обласного бюджету придбано автобуси для Білокуракинського і Міловського районів. 4 автобуси у Попаснянському і Новоайдарському районах профінансовані з районних бюджетів. Таким чином, 20 шкільних автобусів області з необхідних 38-ми вже є! Це результат спільної важкої роботи, на якому ми не збираємося зупинятися – на наступний рік плануємо придбання ще 20 шкільних автобусів», – запевнив присутніх Юрій Гарбуз.