Прес-центр23 серпня 2019, 14:08

Школи Луганщини отримали плакати з новими емблемами військових частин та книги від Львівської області

Відразу після урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора України голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зустрілися з представниками освітянської спільноти Луганщини.

 «Стало доброю традицією зустрічати Дні Державного Прапора та незалежності України разом. Це тривала та плідна співпраці Луганської та Львівської областей, свідчення міцних партнерських стосунків не лише на рівні органів державної влади, але й на рівні шкіл, педагогів, дітей та молоді, – вітаючи зі святом, зауважив голова Луганської облдержадміністрації. – Набуті знання та досвід поширюються сьогодні у 279 загальноосвітніх школах. Так, у минулому році з облбюджету було виділено 471 тис. гривень на реалізацію проектів для 11 шкіл. А цьогоріч для 13 закладів загальної та позашкільної освіти – 500 тис. гривень».

Також Віталій Комарницький приділив окрему увагу організації відпочинку дітей. Він зазначив, що з 2017 року більше 1000 дітей Луганщини  оздоровились у Львівській області.

«Упевнений, що наша спільна робота щодо розбудови партнерських взаємин із областями України, формування патріотизму  у дітей й молоді продовжуватиметься й надалі», – сказав він.

У свою чергу, під час зустрічі Олександр Ганущин презентував присутнім проект «Нове військо».

А саме,  сучасні плакати воєнної тематики із новими емблемами військових частин 24-ї  окремої механізованої бригади імені короля Данила, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, 93-ї ОМБр Холодний Яр, 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців та Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Та 100 примірників книги про історію Західноукраїнської Народної Республіки.

Ці плакати та видання передадуть школам Луганщини.

Віталій Комарницький подякував за подарунки та ще раз акцентував на дружніх відносинах між Луганською і Львівською областями у сфері освіти, культури та медіа.