Прес-центр30 серпня 2017, 09:08

Школярі гідно представили Луганщину у грі «Джура»

Команда-рій «АРГОС» Чмирівського НВК «Школа-гімназія» Луганської області взяв участь у ІІІ (Всеукраїнському етапі) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у с. Ватутіне Нововодолазського району Харківської області.

Гра відбувалася на базі Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У рамках ІІІ етапу «Джура-2017: Слобідська Січ» проводилось 17 різноманітних заходів.  

Рій «АРГОС» взяв участь у залікових змаганнях та конкурсах «Впоряд», «Перетягування линви», «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник», «Лава на лаву», «Інтелектуальна гра-вікторина «Відун», «Квест» тощо.

За підсумками юні жителі Луганщини посіли ІІІ місце у заліковому конкурсі «Стрільба» та у змаганні поза конкурсом «Теренова гра». Досить високий результат їм підкорився і у конкурсі «Впоряд» – п’яте місце.

Програма Всеукраїнського етапу була насичена не тільки змаганнями, але й різноманітними виховними та пізнавальними заходами. Учасники Гри взяли участь у рейд-поході на батьківщину Івана Сірка, екскурсіях по Харкову, відвідали Академію Національної гвардії України, пройшли вишкіл на базі військової частини.

Під час святкування Дня Незалежності України діти взяли участь у параді вулицями Харкова.

Урочисте закриття ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та нагородження переможців й призерів відбулося на Площі Конституції.

За зайняте ІІІ місце у конкурсі «Стрільба» команда Луганської області була нагороджена грамотою Міністерства освіти і науки України та кубком.

Ввечері луганчани разом з усіма учасниками ІІІ етапу «Джура-2017: Слобідська Січ» відвідали концерт легендарного гурту «Океан Ельзи».