Прес-центр5 вересня 2019, 09:09

Школярі з Луганщини взяли участь у всеукраїнському зборі активістів «Джури»

Збір активістів всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відбувся у Закарпатській області. У заході взяли участь 16 команд із різних областей України.

Луганщину представляв рій «Славні козаки» середньої загальноосвітньої  школи І-ІІ ступенів № 7 м. Сєвєродонецьк – переможець ІІ етапу Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв гри «Сокіл» («Джура»).

Збір активістів такого формату відбувся в Україні вперше. Понад 100 юних учасників із Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та два рої від Закарпатської області отримали нові знання та навички, спрямовані на формування національно-патріотичної свідомості.

До програми увійшли екскурсії по Закарпаттю, змагання, майстер-класи з туризму, орієнтування, зустріч з працівниками ДСНС м. Іршава, охорона табору тощо.

Паралельно відбувся семінар для керівників роїв та організаторів гри у містах та районах. Педагогам розповіли про нормативно-правову базу гри «Джура», організацію роботи та структуру осавульської служби, охорону табору, навчали різноманітним іграм, презентували програми тощо.