Прес-центр17 травня 2019, 10:05

Шлях до Європейського союзу є свідомим вибором українського народу, – Сергій Філь під час урочистостей до Дня Європи

Обласні урочистості з нагоди Дня Європи відбулися сьогодні, 17 травня, у Сєвєродонецьку на площі Перемоги перед облдержадміністрацією.

Святкову церемонію розпочали підняттям Прапора Європейського союзу виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступник Міністра закордонних справ України Єгор Божок та студентка факультету інформаційних технологій та електроніки Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Ганна Какауліна.

Вітаючи присутніх, Сергій Філь наголосив, що шлях до Європейського союзу є свідомим вибором українського народу.

«Це наше з вами право жити в великій родині цивілізованих країн. Луганська область нажаль знає, що таке лихо війни. Тож для нас європейський вибір – це, в першу чергу, право жити в мирній країні. Переконаний, що ми здобудемо це право та приєднаємося до спільноти європейських народів! – підкреслив очільник Луганщини.

У свою чергу, Єгор Божок відзначив, як щороку відроджується і розквітає Луганщина, а разом з нею і Україна.

«Сьогодні ми відзначаємо свято тих, хто проживає в спільному європейському домі, разом із двадцятьма вісьмома його співмешканцями. Ми обрали свій шлях до Європи – додому, де впроваджені найпрогресивніші стандарти життя, які ми втілюємо», – сказав заступник Міністра закордонних справ України.

До заходу також долучилися представники міжнародних організацій, силових структур, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, студенти, спортсмени.

Вони стали учасниками святкового флешмобу – під звуки української музики відпустили в небо повітряні кульки, які символізують кольори прапору Євросоюзу.

Почесну варту біля флагштоків цього дня несли ліцеїсти Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».