Прес-центр31 серпня 2018, 10:08

Шляхи розвитку бізнесу в межах діючих державних та міжнародних програм проаналізовані у Кремінній

На нараді Департаменту агропромислового розвитку у Кремінній розглянуті наявні шляхи розвитку бізнесу в межах діючих державних та міжнародних програм, спрямованих на переробну галузь.

Для ознайомлення зі станом сільського господарства в районі відвідано декілька підприємств з різними напрямами виробничої діяльності.

Так, на у ТОВ «НВФ «Аеромех» виробляють обладнання для очищення і калібрування зерна. Завод почав працювати у 2001 році у Луганську, але у зв’язку з початком бойових дій виробництво переведено до Кремінної. Зараз на підприємстві ведеться розробка і впровадження нових моделей сепараторів і вже створено 45 робочих місць.

Систему управління якістю за стандартами ІSО 22000:2015 впроваджено у ПП «Продгрупсервіс». Він задовольняє основну вимогу бізнесу – можливість оцінити потенційного партнера до початку взаємодії. Традиційними ринками збуту цього підприємства є Польща і Німеччина.

ТОВ «Татиус» займається виробництвом хлібобулочних та кондитерських виробів. Головною проблемою підприємства є розірвання бізнес контактів через бойові дії – наразі виробничі потужності недостатньо завантажені.

В ході зустрічі також обговорено можливість розширення асортименту готової продукції шляхом переробки овочів та фруктів і придбання сучасного виробничого обладнання.

Одним з лідерів за обсягами промислового виробництва в районі є ТОВ «Фідлайф», де працює 90 осіб. Через вищезгадані причини підприємство шукає ринки збуту продукції в інших областях України.