Прес-центр30 березня 2020, 17:03

Штаб із протидії поширенню коронавірусу на Луганщині працюватиме цілодобово, – Сергій Гайдай

Про це заявив очільник області під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом.

«Цей штаб діятиме цілодобово. Нагадаю, що із 28 березня на Луганщині запроваджено режим «Червоний». Реагувати на кожну ситуацію будемо миттєво», – акцентував Сергій Гайдай.

Він зосередив увагу, що хворим, яким необхідно терміново виїхати за межі області, та особам, які їх супроводжуватимуть, надаватимуться перепустки. Але для цього необхідно мати підтверджувальні документи.

Сергій Гайдай наголосив на організації цілодобового чергування медичних працівників на карантинних контрольно-пропускних пунктах на блокпостах «Кремінна», «Сватове» та «Лисичанськ-Бахмут» для контролю стану водіїв та пасажирів.

Також в області будуть сформовані мобільні бригади медиків, які виїжджатимуть для проведення тестів.

До речі, Луганщина серед перших п’яти областей, які встановили тимчасові пункти прийому хворих на коронавірусну хворобу, які діятимуть на території закладів охорони здоров’я першої хвилі у містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Лисичанськ та Біловодськ.

Голова облдержадміністрації пояснив, що тимчасові пункти прийому хворих встановлені на виконання розпорядження заступника Міністра охорони здоров’я України, керівника з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Віктора Ляшка для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою. Однак використовуватися вони будуть лише у разі гострої необхідності.

Сергій Гайдай прокоментував ситуацію із закриттям продовольчих ринків: «Упевнений, ми все зробили своєчасно. Бо в областях, де ці ринки не були закриті вчасно, вже десятки хворих на коронавірус».

Начальником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації призначено заступника директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимира Жданова. Першим заступником – директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Шкорубського, заступником – начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації – Володимира Мирошниченка.

У складі штабу працюють група аналізу ситуації та підготовки даних, організаційна група, група матеріально-технічного забезпечення та група взаємодії з населенням та засобами масової інформації.