Прес-центр31 серпня 2021, 08:08

Шульгінська громада першою в Україні впроваджує проєкт «Нове село»

Громада стала переможцем всеукраїнської програми «Нове село» та наразі першою у країні впроваджує проєкт зі створення сучасного простору із сервісною зоною, у якій планується надання державних соціальних послуг, а також послуг, які надають місцеві підприємці.

Основною метою програми «Нове село» є будівництво в сільській місцевості сервісних зон на прикладі таких, як у Щасті та Новотроїцькому. Там працюватимуть ЦНАП, відділення пошти, аптека з програмою «Доступні ліки», опорний пункт поліції, супермаркет, сервісний центр, пожежний пункт, медцентр тощо. Навколо буде облаштована територія зі спорткомплексом, дитячими майданчиками, сільським клубом, сучасним освітленням, відремонтованим дорожнім покриттям, вело- та біговими доріжками.

Загальна сума проєкту складає понад 20 млн гривень, внеском громади є надання деяких окремих видів будівельних робіт та робіт з благоустрою прилеглої території. Також монетарний внесок надають підприємці, які будуть у подальшому надавати свої послуги у сервісній зоні.

Завдяки розробці та впровадженню проєкту, мешканці громади матимуть змогу отримувати першочергові послуги централізовано в одному приміщенні, а також мати вільний доступ до сучасної інфраструктури у вигляді сучасних облаштованих майданчиків для дозвілля всіх категорій населення.

За інформацією Луганського регіонального відділення Асоціації міст України