Прес-центр10 грудня 2022, 14:12

Сєвєродончани розроблятимуть план відновлення та сталого розвитку власної громади

Про це йдеться у Меморандумі про співробітництво щодо розробки та реалізації Плану відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади Луганської області.

Документ підписали керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, ректорка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Ольга Поркуян і директор КП «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» Роман Красюк.

Меморандумом, зокрема, визначені умови співробітництва між сторонами та об’єднання зусиль місцевого самоврядування, освітян та науковців задля відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької громади.

А також посилення співпраці «влада-громада», у тому числі для розробки Плану відновлення та сталого розвитку, покращення інвестиційної привабливості громади і, зокрема, міста Сєвєродонецьк, пошуку та співпраці з інвесторами та іншими партнерами.

До вирішення питань щодо відновлення залучатимуться викладацький склад та здобувачі освіти вказаного вишу.
Також здійснюватиметься моніторинг щодо можливості участі у міжнародних грантових конкурсах, програмах та проєктах міжнародної технічної допомоги, які можна буде залучити до відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади.

Передбачені спільна розробка та імплементація проєктів на отримання міжнародної фінансової допомоги, організація та проведення зустрічей та інших заходів з питань реалізації Плану відновлення.
Меморандум підписано на виконання Плану відновлення України відповідно до Постанови КМУ від 14.10.2022 року № 1159 «Про затвердження Порядку розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них».