Прес-центр22 липня 2018, 11:07

Сєвєродонецьк – це Україна: відзначаємо день визволення міста від незаконних озброєних формувань

Сьогодні, 22 липня, біля пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському відбувся мітинг з нагоди відзначення четвертої річниці визволення Сєвєродонецька від незаконних озброєних формувань.

Покласти квіти до пам’ятника прийшли заступник голови  облдержадміністрації Ольга Лішик, керівництво Сєвєродонецька, поліцейські, військовослужбовці, активісти та усі небайдужі громадяни.

Перебуваючи в окупації, сєвєродончани з нетерпінням чекали українську армію й щиро раділи кожній її перемозі, кожному кілометру просування дорогами Луганщини на шляху до захопленого тоді терористами Сєвєродонецька. І 22 липня 2014 року нарешті над містом замайорів Державний Прапор України.

Вітаючи присутніх з цією подією, Ольга Лішик зазначила, що звільнення міста стало справжнім святом для сєвєродончан. «Ми всі пам’ятаємо як це було. Особисто я, в цей нелегкий час, знаходилася тут, у Сєвєродонецьку. І так само, як і ви, чекала і молилася, коли наше місто звільнять, – згадує вона. – Цей день назавжди увійшов в історію України. Ми повинні шанувати учасників визволення Сєвєродонецька та інших міст Донбасу і завжди пам’ятати тих, хто загинув у цих жахливих боях. Серед яких був й генерал-майор Національної гвардії України Олександр Радієвський».

Під час мітингу присутні вшанували героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

«Я щиро вклоняюся перед героїчно загиблими хлопцями, які звільняли луганську землю. І дякую кожному українському захиснику, хто продовжує сьогодні боронити нашу державу, – наголосила Ольга Лішик. – Миру нам, нашому місту та Україні!»