Прес-центр11 березня 2022, 07:03

Сєвєродонецьк міцно тримає оборону, втім росіяни руйнують житло і інфраструктуру, – Сергій Гайдай

«Вони будь-якою ціною намагаються вийти на адміністративний кордон Луганщини, звідки відривається шлях на Харківщину та Донеччину. Росіянам байдужі людські життя – вони спрямовують гради на жінок та дітей заради захоплення декількох кілометрів землі. На самотніх стариків, як в Рубіжному, де розстріляно будинок для людей похилого віку. Така ціна нашого життя у носіїв «руського миру», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зранку 11 березня. –  Сєвєродонецьк міцно тримає оборону, втім росіяни руйнують житло і інфраструктуру. Але ми витримаємо, заради усього українського народу, і все відбудуємо. Тримаймося!»

Так, упродовж учорашньої доби та сьогодні зранку внаслідок російських обстрілів сталися займання багатоповерхівок в Сєвєродонецьку по вул. Вілєсова, Курчатова, пр. Гвардійський.

А вже сьогодні приблизно о 06:15 ворог в черговий раз відкрив вогонь по мирним кварталам вул. Гагаріна, Курчатова, шосе Будівельників, Сиротиного.

Наслідки пожеж через обстріли рятувальники ліквідували також у Лисичанську – на кв. Молодіжний та вул. Жовтнева; Рубіжному – вул. Володимирська, Руденко; Кремінній – вул. Автопаркова.

«Комунальні служби намагаються відновити газо-, водо- та електропостачання там, де це можливо. Дякую працівникам ДСНС, які в цій критичній ситуації підвозять воду у Лисичанськ та Гірську громаду аби не допустити там гуманітарної катастрофи», – зазначив Сергій Гайдай.