Прес-центр21 cічня 2023, 14:01

Сєвєродонецька громада отримала мобільний офіс для надання адмінпослуг на деокупованих територіях

Комплект портативної техніки «Мобільний офіс» вручено координатором з цифровізації регіонів EGAP для надання адмінпослуг на деокупованих територіях громади.

«Мобільний офіс» - це портативне робоче місце, яке обладнано ноутбуком, портативним сканером і бездротовим принтером, приладами для зчитування та для доступу до Інтернету, всім необхідним ліцензійним програмним забезпеченням, бездротовою камерою та power bank (який має автономність до 8 годин) тощо.

Перевагами автоматизованого робочого місця «Мобільний офіс» є компактний розмір, невелика вага (до 7 кг) і потужне обладнання, що дозволяє надавати послуги без під’єднання до електромережі, працювати на невеликій площі у будь-якому куточку України (де є мобільне покриття). Обладнання всередині кейсу розташоване таким чином, що адміністратор може працювати, не виймаючи все наявне з кейсу.

Передача мобільного офісу відбулась у рамках міжнародної співпраці Луганської обласної державної адміністрації з Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Мінцифрою та Фондом Innovabridge протягом 2015-2023 років.