Прес-центр12 травня 2017, 13:05

Сєвєродонецька обласна загальноосвітня школа-інтернат працює у звичному режимі. Навчанню ніщо не загрожує

У деяких ЗМІ з’явилась інформація щодо неправомірної діяльності наших захисників і перешкоджанню освітньому процесу Сєвєродонецької обласної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів.

 

З цього приводу заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зазначив: «Чутки щодо утисків по відношенню до керівництва ліцею-інтернату і заселенням військовослужбовців Збройних Сил України є вигаданими та неправдивими. Раджу представникам мас-медіа спиратися лише на перевірені факти та повідомлення. Сьогодні Луганщина переживає складні часи та будь-яка сумнівна і непідтверджена інформація може лише нашкодити».

 

Прес-офіцер ОТУ «Луганськ» Віктор Шубец повідомив, що інформація, яка була розповсюджена інтернет-ресурсами щодо розміщення військовослужбовців ЗСУ у приміщенні Сєвєродонецької обласної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів не відповідає дійсності. «Наші воїни не чинили примусу на керівництво та вихованців закладу освіти задля дострокового закінчення навчального року та розміщення там військовослужбовців Збройних Сил України», – сказав він.

 

Довідково

У Сєвєродонецькій обласній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів навчається 70 вихованців, з яких 61 дитина-сирота та діти позбавлені батьківського піклування.

 

Вихованці інтернатних закладів отримують освіту, проходять лікування, відповідно до стану здоров’я дитини складені індивідуальні плани оздоровлення.

 

Навчальний рік в Сєвєродонецькій обласній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів проходить згідно робочого навчального плану затвердженого наказом Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації від 29.08.2016 № 188 С.

 

Згідно робочого навчального плану заняття організовуються за семестровою системою, а саме: І семестр – з 1 вересня до 23 грудня, ІІ семестр – з 10 січня до 26 травня.

 

Сєвєродонецька обласна загальноосвітній школа-інтернат І-ІІІ ступенів працює згідно з планом роботи, ніяких змін щодо дострокового припинення навчального року Департаментом освіти і науки Луганської облдержадміністрації не приймалися.