Прес-центр9 серпня 2022, 10:08

Сєвєродонецька ВЦА надала допомогу підрозділам ЗСУ на 27 мільйонів гривень

З початку повномасштабного вторгнення військ рф до України, Сєвєродонецька міська ВЦА, як і інші громади вільної Луганщини, надавала підтримку нашим захисникам і захисницям. Завдяки звитяжній обороні міста нашими військовими, місцева влада мала змогу забезпечувати гуманітарну підтримку громадян та життєдіяльності у громаді. Попри шалений артилерійський вогонь російських військ, з міста здійснювалась евакуація у інші регіони України.

Олександр Стрюк, керівник Сєвєродонецької ВЦА, розповів про те, як будо побудовано співпрацю між армійцями та місцевою владою. За його словами, взаєморозуміння було знайдено за всіма питаннями. Для облаштування фортифікаційних споруд комунальні підприємства надали підрозділам ЗСУ спеціальну автомобільну техніку. Так, КП «Сєвєродонецькводоканал» передав бійцям чотири самоскиди МАЗ, КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго» – два ескаватори CASE, КП «Сєвєродонецьккомунсервіс» – самоскид КАМАЗ.

«Наші захисники не тільки мужньо тримали оборону, а й зробили усе можливе, аби убезпечити гуманітарні та евакуаційні конвої, доставку їжі до бомбосховищ Сєвєродонецька.  Зі свого боку ми робили усе можливе, щоб відсіч ворогу була адекватною його злочинам, а позиції наших військових якомога надійнішими. Можливо машини, які ми відправили на фронт, можна було вивезти у безпечні регіони, але жодна техніка не вартує здоров’я та життя українського солдата і українського громадянина», – розповів він.

Крім того, співробітники КП «Сєвєродонецьккомунсервіс» та КП «ЗЕЛЕНЕ МІСТО» наповнювали мішки з піском та доправляли їх до позицій, а КП «Житлосервіс «Світанок» придбало 10 мобільних газових печей для потреб захисників Луганщини. Також передали понад 600 автономних порошкових пристроїв пожежогасіння. Цим устаткуванням бійці обладновують бойові машини, танки та позиції.

#ВІРЮуЗСУ #ВІРЮуПЕРЕМОГУ