Прес-центр31 жовтня 2019, 15:10

Сєвєродонецьке вище професійне училище відзначило 75-річчя

За дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з ювілеєм колектив, ветеранів та учнів навчального закладу привітала його заступник Катерина Безгинська.

Урочистості відбулись у міському Палаці культури.

«За цей проміжок часу зі стін училища випустилось понад сто тисяч висококваліфікованих робітників. Випускниками училища побудовані підприємства міста Сєвєродонецька, цехи хімічного комбінату, корпуси Лисичанського нафтопереробного заводу, житлові масиви. Обслуговується майже весь транспортний парк міста, персональні комп’ютери державних та приватних установ», – підкреслила Катерина Безгинська.

Вона також висловила впевненість, що попереду у ВПУ ще багато звершень і перемог. Так, наприкінці поточного року заплановано відкриття навчально-практичного центру з підготовки фахівців слюсарного спрямування: слюсар-ремонтник, слюсар-інструментальник, слюсар з механоскладальних робіт, слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування.

До розвитку цього центру будуть залучені кошти з державного та обласного бюджетів.

Під час урочистостей Катерина Безгинська вручила Почесні грамоти облдержадміністрації колективу Державного навчального закладу «Сєвєродонецьке вище професійне училище», його директору Юрію Кузьмінову та викладачу Олександру Слюсаренку.

Також Листами подяки облдержадміністрації були визначені викладачі та працівники навчального закладу.