Прес-центр22 cічня 2021, 14:01

Сєвєродонецьку міську багатопрофільну лікарню рекомендовано включити до переліку опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах

Сьогодні відбулося засідання госпітальної ради, яке провела її голова, заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Під час засідання госпітальної ради з числа її членів обрано двох заступників голови цієї ради – директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Стогнієва та голову громадської організації «Українське лікарське товариство Луганщини» Степана Шведюка. Секретарем – начальника відділу цього Департаменту Валентину Прищепу.

Госпітальною радою затверджено графік засідань та план роботи на поточний рік.

До плану роботи ради включено, серед інших, такі питання: про стан забезпечення киснем закладів охорони здоров’я для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу (COVID-19); завершення реалізації проєктів з приведення приймальних відділень до уніфікованого зовнішнього вигляду в опорних лікарнях інтенсивного лікування; про організацію та проведення вакцинальної кампанії проти коронавірусу медичними закладами області; про формування плану розвитку госпітального округу.

Проєкт плану розвитку госпітального округу розроблять строком на три роки.

Крім того, госпітальною радою рекомендовано Комунальному некомерційному підприємству «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» та Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації розробити та надати пакет документів, передбачений Методичними рекомендаціями МОЗ України, для включення згаданого підприємства до переліку опорних.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.01.2020 № 23-р «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року», в області було затверджено відповідний перелік.

До нього включено комунальні некомерційні підприємства «Лисичанська багатопрофільна лікарня», «Біловодська багатопрофільна лікарня», «Сватівська багатопрофільна лікарня»; «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», «Рубіжанська центральна міська лікарня».