Прес-центр20 липня 2018, 17:07

Сільський туризм – чинник позитивного іміджу та джерело доходів для територій

Можливості сільського зеленого туризму як чинника розвитку сільських територій Луганської області обговорювали сьогодні, 20 липня,  під час  «кущової наради» у Сватовому. Зокрема, туристичний потеціал своїх територій презентували представники Білокуракинської, Новоайдарської, Старобільської, Троїцької райдержадміністрацій, Білокуракинської, Лозно-Олександрівської, Троїцької, Нижньодуванської селищних рад.

«Зелений туризм виступає важливою складовою соціально-економічного розвитку сільської місцевості та може стати суттєвим джерелом поповнення бюджетів територій. Адже наш регіон має багато сіл зі своєю історією, культурною та історичною спадщиною», - зазначила заступник директора Департаменту – начальник управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська, коментуючи подію.

Учасники наради обговорювали напрямки розвитку сільського зеленого туризму, виходячи з наявного у регіоні потенціалу, а  також  шляхи забезпечення його сталості. Не менш важливим питанням було залучення фінансових ресурсів у сферу промоції,  як ключового чинника формування позитивного іміджу регіону. Своїми ідеями та досвідом з цього приводу поділилась виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

Представники Норвезької ради у справах біженців (NRC) презентували програму «Розвиток потенціалу сільськогосподарських організацій», а також ознайомили присутніх з умовами та можливістю отримання грантів для розвитку сільських організацій.

Також учасникам наради була запропонована міні екскурсійна програма із відвідуванням Сватівського районного краєзнавчого музею та оглядом приватної колекції теле- та радіоапаратури.

«Проведення подібних зустрічей є дуже важливим та корисним для пошуку нових ідей та можливостей у напрямку співпраці різних інституцій з розвитку туристичної привабливості як індустріальної частини Луганщини, так і сільськогосподарських територій», - акцентувала Людмила Ахтирська.