Прес-центр3 червня 2020, 12:06

СІМІС передали гуманітарну допомогу освітнім закладам Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у передачі гуманітарної допомоги закладам освіти Новоайдарського та Попаснянського районів від командування Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ. Доставили вантаж помічник Командувача Об’єднаних сил, полковник Юрій Гуменний та заступник керівника Об’єднаного центру Військово-цивільного співробітництва, полковник Андрій Корабельський.

«Я хочу подякувати за кожен ваш приїзд, адже щоразу ви підтримуєте дітей Луганщини. Ваша сьогоднішня місія дуже важлива, адже в області залишилося багато нерозірваних боєприпасів, які можуть загрожувати життю та здоров’ю дітей. Якщо нам вдасться уберегти наших дітей від небезпеки, будемо безмежно вдячні за ту допомогу, яку ви надаєте», – наголосив у вітальному слові Сергій Гайдай.

Військовослужбовці повідомили, що до складу вантажу входять інформаційно-довідкові матеріали, наліпки щодо протимінної безпеки. За їх словами, під час канікул маленькі жителі прифронтових населених пунктів мають бути обізнаними про небезпеку вибухонебезпечних предметів. Юрій Гуменний висловив сподівання про створення таборів на базі шкіл після завершення карантину. Він розповів, що також школам передаються ігри для дітлахів, канцелярія тощо.

Андрій Корабельський додав, що для команд-переможців військово-патріотичної гри «Джура» невдовзі буде доставлено комплекти одягу: сорочок та камуфляжів.