Прес-центр8 серпня 2022, 16:08

Система медзакладів області оговтується: Евакуйовані лікарні та починають працювати заради земляків

Заступник  голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська на базі  тимчасового перебування Луганської обласної клінічної лікарні у Дніпрі провела  нараду  щодо організації роботи медзакладів в умовах воєнного стану.

На цей час практично усі  заклади відновили свою діяльність за новими адресами у Києві та області, Дніпрі, Чернівцях, Лубнах, Підгородному (Дніпропетровська область),  Сарнах,  Коломиї. 

Було відзвітовано, що три медичних коледжі успішно завершили навчальний  рік, видали дипломи випускникам та розпочали вступну кампанію.  Лікувальні установи повністю відновили консультативно-діагностичну допомогу дорослим (у тому числі вузькопрофільну психіатричну, шкірно-венерологічну та фтизіатричну)  та дітям.

КНП ЛОР «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» окрім консультативної, надає  хірургічну та хіміотерапевтичну допомогу. Головне завдання для  медичних установ третинного рівня – максимальне охоплення медичними (освітніми) послугами вимушено переміщених мешканців нашої області  та збереження медичного кадрового потенціалу Луганщини. 

Окремо виділено проблему забезпечення переміщених лікарень базовим медичним обладнанням, меблями. Для вирішення цього питання будуть максимально залучатися благодійники та міжнародні гуманітарні місії.

Було обговорено питання завершення евакуації та тимчасового переміщення обласних лікувальних установ та медичних фахових коледжів на території областей України, вільних від окупації.

На нараді були присутні керівники усіх лікувально-профілактичних закладів обласного підпорядкування offline так і  online у режимі ZOOM конференції.