Прес-центр30 серпня 2016, 20:08

Система тарифів на Луганщині економічно необґрунтована

Про це під час апаратної наради в Луганській обласній державній адміністрації повідомив Віталій Сурай, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва.

 

Так, у окремих випадках рівень відшкодування собівартості послуг діючим тарифом на теплопостачання в опалювальному сезоні 2015-2016 років склав для населення – 30%, а для бюджетних організацій – 40%. Середні показники тарифів водопостачання також не є економічно обґрунтованими. Так, у середньому, рівень відшкодування собівартості послуг діючим тарифом у поточному році склав для населення – 70%, бюджетних організацій – 80. По водовідведенню для населення – 60%, бюджетників – 80%.

 

За словами Віталія Сурая, результатом таких дій стало розбалансування прибутків та збитків закладів житлового господарства:

«Зазначені факти є підставою до перегляду тарифних планів тепло- та водопостачання та водовідведення для відновлення рентабельності закладів житлового господарства Луганщини».

 

Прокоментував ситуацію також Голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз:

«Переобладнання систем та модернізація роботи закладів тепло- та водопостачання є нагальним питанням. Однак рішення має бути системним, адже будь-яке підвищення тарифів не буде мати якихось дивідендів, доки система комунальних закладів житлового господарства не буде змінена».