Прес-центр4 вересня 2020, 11:09

Ситуація контрольована, критична небезпека минула, – Сергій Гайдай щодо лісових пожеж на Луганщині

Сьогодні рятувальники продовжують працювати у Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

«Вони завершують гасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру, – повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – Пожежники доклали максимум зусиль, щоб вогонь не потрапив на житловий сектор. Наразі рятувальники допомагають на місцях ліквідовувати осередки тління».

Він зазначив, що вчора біля Трьохізбенки вогонь почав швидко розповсюджуватися через вітер, який спрямував полум’я на населений пункт. Тому оперативним штабом швидко були підготовлені автобуси для ймовірної евакуації та лікарні для розміщення людей.

«На щастя, рятувальникам вдалося зупинити розповсюдження пожежі. Полум’я локалізовано. Пожежники продовжують працювати, ситуація контрольована. Критична небезпека знята, – сказав очільник Луганщини. – На жаль, учора знайдено тіло військового, якого вважали зниклим без вісті під час пожежі, коли він брав участь в евакуації людей та техніки з позицій».

Сьогодні продовжується гасіння трьох осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень поблизу с. Лобачеве та с. Лопаскине Новоайдарського району та Болотене Станично-Луганського району.

Загалом до гасіння пожеж було задіяно 404 особи та 73 одиниці техніки, з них від ДСНС 245 осіб особового складу та 47 одиниць техніки.

Додатково залучено 135 осіб та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

До гасіння пожежі залучені підрозділи ГУ ДСНС України у Луганській області та підрозділи міськрайонних відділів Станично-Луганського, Біловодського, Старобільського, Білокуракинського, Сватівського районів та міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ.

Підрозділами ГУ НП в Луганській області забезпечено дотримання публічної безпеки та перекриття під’їзних шляхів в напрямку зони надзвичайної події з метою недопущення травмування населення.

На теперішній час пожежею пошкоджено 2 нежитлових та 1 житловий будинок у с. Лобачеве та 3 нежитлових будинки у с. Райгородка. Постраждалих немає.