Прес-центр2 жовтня 2018, 11:10

Ситуація у смузі відповідальності ОТУ «Північ» контрольована, – Володимир Кравченко

Сьогодні, 2 жовтня, в облдержадміністрації відбулася зустріч Командира ОТУ «Північ» генерал-лейтенанта Володимира Кравченка та Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука за участі заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка.

Володимир Кравченко ознайомив делегатів Посольства Канади в Україні з поточною ситуацією у зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», яке визначеним складом бере участь в Операції об’єднаних сил з метою забезпечення державного суверенітету та територіальної цілісності України в Донецькій та Луганській областях. Смуга відповідальності ОТУ «Північ» по лінії зіткнення становить 235 км та 150 км углиб території. До виконання поставлених завдань залучені підрозділи Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби України.

«Незважаючи на дотримання режиму припинення вогню, так званого «шкільного перемир’я», яке розпочалось з 29 серпня, російській терористичні війська продовжують здійснювати збройні провокації, намагаючись підтримувати напруження на лінії зіткнення, спровокувати вогонь у відповідь і тим самим звинувати українську сторону у порушенні перемир’я», – зазначив Володимир Кравченко. Він запевнив представників Посольства у тому, що ситуація у смузі відповідальності ОТУ «Північ» є контрольованою, і подякував Уряду Канади та Збройним силам Канади за підтримку нашої армії.

У свою чергу Роман Ващук зауважив, що Канада й надалі надавитиме допомогу Збройним силам України, тому отримана у ході сьогоднішньої зустрічі інформація є дуже важливою.