Прес-центр3 cічня 2019, 15:01

Скоординовано дії служб області у разі ускладнення погодних умов

Сьогодні, 3 січня, відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку.

Як відомо, за даними Укргідрометцентру, унаслідок переміщення активного циклону, в Луганській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов.

Заступником голови Луганської облдержадміністрації Геннадієм Іваненком під час заходу наголошено на координації дій служб і оперативних штабів щодо запобігання можливих негативних наслідків у разі ускладнення погодних умов.

Так, удень 4 січня має випасти значний сніг, подекуди з дощем,  приріст снігового покриву – на рівні до 15–20 см. Також очікується посилення вітру, хуртовини, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних та дорожніх служб.

Наразі, як зауважено на засіданні, кількість спеціальної задіяної техніки, паливно-мастильних матеріалів та посипної суміші, а також готовність органів влади і служб в області відповідають потребам сьогодення.

Геннадій Іваненко зазначив, що потрібна злагоджена робота усіх у протидії негоді та запобіганні негативним наслідкам.

Тож, автомобілістам та перевізникам області слід врахувати зміну погодних умов і обмежити використання автотранспорту.