Прес-центр11 червня 2021, 15:06

Служба безпеки України повідомила про підозру одному з «високопосадовців» окупаційної влади ОРЛО

Служба безпеки України повідомила про підозру у вчиненні злочинів проти національної безпеки України самозваному «високопосадовцю» окупаційної адміністрації ОРЛО. Чиновник підозрюється у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Він перебуває у загальнодержавному розшуку за участь у терористичній організації.

Оперативники та слідчі СБУ задокументували, що колишній керманич Луганського міського ДАІ у 2015 році приєднався до терористичної «ЛНР» та обійняв посаду так званого «заступника голови адміністрації міста Луганськ». До теперішнього часу правопорушник бере активну участь у забезпеченні функціонування окупаційної влади у захопленому гібридним агресором обласному центрі.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Довідка:

З початку 2020 року СБ України завершила досудове розслідування і скерувала до суду обвинувальні матеріали щодо 16 представників окупаційної влади ОРЛО. Розшукано і притягнуто до кримінальної відповідальності майже 10 учасників терористичної організації.

За інформацією СБУ в Луганській області