Прес-центр12 квітня 2018, 16:04

Службами у справах дітей проведено 118 профілактичних рейдів і виявилено 60 безпритульних неповнолітніх дітей

На території області службами у справах дітей постійно проводяться профілактичні заходи з метою профілактики негативних явищ в дитячому середовищі, запобіганню бездоглядності, безпритульності неповнолітніх, виявлення дітей, які бродяжать, жебракують, вживають тютюнові вироби та алкогольні напої.

Упродовж першого кварталу цього року працівниками служби у справах дітей області спільно з працівниками відділів ювенальної превенції, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, відділів освіти проведено 118 профілактичних рейдів і виявлено 60 дітей, чотирьох з яких було влаштовано до притулку.  

Найбільше профілактичних заходів провели у Марківському, Старобільському, Троїцькому, Білокуракинському районах та в м. Рубіжному.

Також, під час рейдів обстежили 318 сімей, попередили 158 батьків, ініціювали притягнення до відповідальності 87 батьків за неналежне виконання своїх обов’язків. 

За зазначений період виявлено чотири випадки порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами та ініційовано притягнення до відповідальності дві посадові особи.