Прес-центр12 cічня 2023, 14:01

Служби у справах дітей працюють або відновлюють роботу у кожній громаді Луганщини

11 січня у режимі онлайн під головуванням заступниці начальника обласної військової адміністрації Катерини Безгинської відбулась нарада з питань роботи служб у справах дітей територіальних громад.

Вона наголосила, що територіальні служби мають зібрати та регулярно актуалізовувати інформацію щодо умов проживання сім’ї, про потреби дітей, визначати коло питань, які потребують нагального вирішення.

Серед актуального – і моніторинг дітей, які перебувають на вихованні в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою/піклуванням та тимчасово перемістилися із законними представниками за кордон на час проведення бойових дій.

Увагу заступників начальників військово-цивільних, військових адміністрацій області та начальників служб у справах дітей Катерина Безгинська привернула питанням кадрового забезпечення та поновлення роботи служб у справах дітей у Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти».

Прийняте рішення вжити заходи щодо утворення служб у справах дітей у територіальних громадах там, де вони ще не створені, та продовжити роботу з підключення до Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти».

«На сьогодні державою здійснюються всі заходи щодо забезпечення захисту прав дитини. Разом з тим, кожен із нас повинен виконувати функції та покладені державою завдання щодо забезпечення прав дітей, а особливо, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на їх щасливе майбутнє, зростання та виховання у сім’ї», - підсумувала Катерина Безгинська.