Прес-центр31 cічня 2020, 14:01

Служу українському народу: «Фантом» відзначив свою п’яту річницю

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь в урочистостях з нагоди 5-річчя створення управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Луганській області.

Захід розпочався вшануванням пам'яті загиблого офіцера спецпідрозділу «Фантом» хвилиною мовчання.

У вітальному слові Наталія Романенко відзначила значний внесок бійців підрозділу у зміцнення національної безпеки, захист конституційних прав і свобод громадян, а також мужність та високий професіоналізм.

«П’ять років тому для врегулювання складної ситуації з контрабандою через лінію зіткнення було вирішено створити спецзагін, який швидко та якісно вирішить цю проблему. Сьогодні ж у «Фантомі» служать офіцери, які є справжніми спеціалістами у сфері слідства, пошуку та виявлення контрабанди. Щодня, ризикуючи власним життям, ви ефективно протидієте злочинності по всій лінії розмежування. Саме завдяки вашій роботі міцніє економічна безпека країни, а ринок захищений від фальсифікованих товарів», – наголосила Наталія Романенко.

Вона додала, що завдяки підрозділу образ податківця, який постійно працює за комп’ютером змінено. Саме вони у годину лиха взяли зброю до рук і стали на захисті нашої безпеки. Заступник голови ОДА подякувала присутнім за плідну, важку та відповідальну працю та побажала всім мирного неба над головою і якнайшвидшого возз’єднання з родинами.

Також Наталія Романенко вручила офіцерам знаки пошани «Захиснику Луганщини», почесні грамоти та листи подяки.